Rusya’da hükümet, Putin’in göreve resmen başlamasının ardından istifa etti

Rusya'da, Vladimir Putin'in yeni Devlet Başkanlığı görevine resmen başlamasının ardından hükümetin istifasıyla birlikte yeni bir siyasi dönem başladı.

Yayın: 07.05.2024 - 15:32

176 kez okundu

Rusya’da hükümet, Putin’in göreve resmen başlamasının ardından istifa etti

Putin’in yemin töreni sonrası Başbakan Mihail Mişustin, Rus Anayasası uyarınca hükümetin istifasını ilan etti. Putin de bu istifayı onaylayarak, yeni hükümetin kurulana kadar görevlerine devam etmelerini talep etti.

Yeni hükümetin oluşturulması süreci ise bir dizi adımdan oluşuyor. Putin, başbakan adayını Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma’ya sunacak ve Duma’nın onayına ihtiyaç duyacak. Yeni anayasa değişikliği gereği, parlamento başbakan adayını kabul etme veya reddetme yetkisine sahip olacak. Başbakan adayının onaylanmasının ardından, başbakan yardımcıları ve icracı bakanlık adayları da parlamentonun onayına sunulacak.

Rus basınında yapılan yorumlara göre, başbakan adaylığı için Mihail Mişustin’in ismi öne çıkıyor. Ancak, resmi duyurular bekleniyor.

Devlet Başkanı Putin, dışişleri, savunma, adalet, acil durumlar ve içişleri bakanları gibi kilit pozisyonlara doğrudan atama yetkisine sahip olacak. Bu atamalar, Rusya Parlamentosu’nun üst kanadı Federasyon Konseyi ile istişare edilerek yapılacak.

Yasalara göre, yeni hükümetin onaylanma süreci en geç 20 Mayıs’a kadar tamamlanması gerekiyor. Bu süreçte, Rusya’nın önemli siyasi ve yönetimsel kararları alınacak ve ülkenin geleceği şekillenecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap