Sağlık Bakanlığı Covid-19 hatırlatma dozu aşılarına pazartesi başlanacağını duyurdu

Sağlık Bakanlığı, 65 yaş üstü bireyler ile kronik hastalıkları bulunanların, Pazartesi gününden itibaren sağlık merkezlerine başvurarak Covid-19 hatırlatma dozu aşılarını yaptırmalarını önerdi.

Yayın: 26.01.2024 - 18:38

54 kez okundu

Sağlık Bakanlığı Covid-19 hatırlatma dozu aşılarına pazartesi başlanacağını duyurdu

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 65 yaş ve üstü bireyler ile yüksek riskli kronik hastalıkları olan bireylerin (altta yatan akciğer, böbrek, kalp, nörolojik hastalıkları olanlar, uzun süre bağışıklık sistemini baskılayan ilaç kullananlar, diyabet ve HIV hastaları gibi) Covid-19 hatırlatma dozu aşısı olmalarının önerildiği belirtildi. Ayrıca, bu kapsamda 29 Ocak Pazartesi gününden itibaren sağlık merkezlerine başvurularını gerçekleştirebilecekleri duyuruldu.

Covid-19 hatırlatma dozu aşısı olmak isteyenlerin başvurabileceği sağlık merkezleri şunlar:

“Esentepe Sağlık Merkezi, Serdarlı Sağlık Merkezi, Geçitkale Sağlık Merkezi, İskele Sağlık Merkezi, Güzelyurt Sağlık Merkezi, Akdoğan Sağlık Merkezi, Gazimağusa Maraş Sağlık Merkezi, Lapta Sağlık Merkezi, Çamlıbel Sağlık Merkezi, Dipkarpaz Sağlık Merkezi, Mehmetçik Sağlık Merkezi, Yenierenköy Sağlık Merkezi, Lefkoşa Trenyolu Sağlık Merkezi, Dikmen Sağlık Merkezi, Girne Akçiçek Hastanesi, Cengiz Topel Hastanesi.”

Bakanlık duyurusunda, 5-11 yaş arasındaki önceden aşılanmış veya aşılanmamış çocuklar ile 12 yaş ve üzerindeki önceden aşılanmış veya aşılanmamış gençlere Covid-19 (Comirnaty Omicron XBB.1.5) aşısının tek doz uygulanması önerildiği belirtildi.

5-11 yaş arası aşılamaların Acil Durum Hastanesi Çocuk Aşı Polikliniği’nde gerçekleştirileceği açıklamada, akut Covid-19 enfeksiyonundan sonra 3 ay içinde aşının yapılması önerildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap