Şahiner: “Ercan Havalimanı’nda 6 aydan beri tek bir çivi çakılmadı…”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, yeni Ercan Havalimanı'ndaki eksikliklerin giderilmemesi ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'ya süresiz izinlendirme yetkisi verilmesi konusunda hükümeti eleştirdi.

Yayın: 19.01.2024 - 14:21

60 kez okundu

Şahiner: “Ercan Havalimanı’nda 6 aydan beri tek bir çivi çakılmadı…”

Şahiner, Ercan Havalimanı’nda altı aydan beri herhangi bir iyileştirme çalışması yapılmadığını ve Bakanlar Kurulu kararı ile Erhan Arıklı’ya süresiz izinlendirme yetkisi verildiğini iddia etti. Bu yetkinin, havaalanının eksiklikleri giderilmeden geçici ve güvensiz bir şekilde işletilebilmesine olanak tanıdığını savundu.

CTP Milletvekili, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Ercan Havalimanı’nda ciddi güvenlik noksanlıkları olduğunu öne sürdü. Uluslararası standartlara uyulmaması, denetimlerin ihmal edilmesi ve Sivil Havacılık Dairesi gibi yetkili kurumların görmezden gelinmesiyle, havaalanının ve uçuş güvenliğinin riske atıldığını belirtti.

Şahiner, hükümetin bu konuda pazarlık yaptığını, Bakanlar Kurulu’nun ise şirket lehine kararlar aldığını ileri sürdü. Erhan Arıklı’nın imzasıyla verilen süresiz izinlendirme yetkisinin, Turanlı şirketine özel bir ayrıcalık olduğunu iddia etti. Ayrıca, hükümetin Ercan Havalimanı’nın skandallarla gündeme gelmesine neden olduğunu ve bu konuda sorumsuz kararlar aldığını ifade etti.

Şahiner, Ercan Havalimanı’nda altı ay boyunca herhangi bir çalışma yapılmamış olmasına rağmen süresiz izinlendirme yetkisinin verilmesini eleştirerek, bu durumun yolcu güvenliğini riske atabileceğini vurguladı. Hükümetin, kendi çıkarları doğrultusunda Kıbrıs Türk halkının sırtından kendi yandaşlarına kıyak çekmeye devam ettiğini savundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap