“Şampiyon Melekler”in aileleri: “Adalet mücadelesi bizi ayakta tutan bir şey”

KKTC'den Adıyaman'a voleybol turnuvasına katılmak üzere giden Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol takımları, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden "Şampiyon Melekler" olarak anılan öğrencilerin aileleri, acılarını hala yaşamaya devam ediyor.

Yayın: 05.02.2024 - 11:26

168 kez okundu

“Şampiyon Melekler”in aileleri: “Adalet mücadelesi bizi ayakta tutan bir şey”

Adıyaman’da gerçekleşen deprem sonucunda İsias Otel’in yıkılmasıyla hayatını kaybeden 35 öğrenci, öğretmen ve refakatçiden oluşan kafileye ait yakınları, depremin birinci yılında yaşadıkları acının hala taze olduğunu ifade etti. Selin Karakaya’nın annesi Ruşen Yücesoylu Karakaya, çocuklarının adını yaşatmak amacıyla ailelerin bir araya gelerek “Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği”ni kurduklarını belirtti.

Karakaya, acılarının geçmediğini ve her geçen gün arttığını söyleyerek, “Çocuğumun odası boş, evimiz boş. Selin, benim tek çocuğumdu. Tüm aileler aynı şekilde. Bitmiyor, hiçbir zaman bitmeyecek bu acı. Her gün evlatlarımızı özlüyoruz, her gün acımız katlanarak artıyor.” dedi. Adalet mücadelesini sürdüreceklerini vurgulayan Karakaya, Adıyaman’da devam eden yargı sürecinde hukuk mücadelesini sürdürdüklerini ve adaletin sağlanmasının ardından eğitime destek vermeye odaklanacaklarını belirtti.

Oğlu Aras Aktuğralı’nın depremde kaybeden Afet Aktuğralı, yaşamlarının deprem sonrasında tarif edilemeyecek derecede acı hale geldiğini dile getirdi. Aktuğralı, her gün oğlunun yasını tuttuğunu belirterek, “Biz oldukça trajik bir olay yaşadık ve bu travmayı atlatmamız mümkün değil. Çocuğumun yokluğu ve benden önce fiziken bu dünyadan ayrılmasının acısı tarif edilemez.” ifadelerini kullandı. Dernek aracılığıyla diğer ailelerle bir araya gelmenin acılarını hafiflettiğini belirten Aktuğralı, Adıyaman’da devam eden İsias Otel davası sürecinde adalet mücadelesi vereceklerini vurguladı.

Voleybol takımında oynayan kızı Havin’i depremde kaybeden Recep Kılıç, deprem sonrasında enkaz altından sağ çıktığını ancak canını orada bıraktığını söyledi. Kılıç, kızını kurtarmak için çaba harcadığını ve umudunu kaybetmediğini dile getirerek, yargı sürecinde otel sahiplerinin ifadelerinin kendisini üzdüğünü belirtti. Türk yargısına güvendiklerini ve hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade eden Kılıç, kızını çok özlediğini ve kabrini ziyaret etmeye devam ettiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap