Şampiyon Meleklerin aileleri Gazimağusa- Lefkoşa ana yolunda: “Kimse sevdiklerini kaybetmesin, adalet yerini bulsun diye yürüyoruz”

Gazimağusa'dan Lefkoşa'ya yürüyerek gelmeye karar veren Şampiyon Meleklerin aileleri, bu akşam gerçekleştirilecek yürüyüşe destek talep ediyor.

Yayın: 19.04.2024 - 10:36

106 kez okundu

Şampiyon Meleklerin aileleri Gazimağusa- Lefkoşa ana yolunda: “Kimse sevdiklerini kaybetmesin, adalet yerini bulsun diye yürüyoruz”

Aileler, “Kimse sevdiklerini kaybetmesin, adalet yerini bulsun” diyerek yürüyüşlerini sürdürüyor ve İsias Otel sanıklarının olası kastla yargılanması talebini dile getiriyorlar.

6 Şubat depreminde İsias Otel’de hayatını kaybeden 72 kişiden 35’i Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencisiydi. Bu trajediyi izleyen davada Adıyaman’da başlayan ve 26 Nisan’da devam edecek dava öncesinde, Lefkoşa’da da yürüyüş düzenleniyor.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği öncülüğünde gerçekleşecek yürüyüş, “Adalete Işık Tut” sloganıyla ve sanıkların olası kastla yargılanması talebiyle akşam saat 19.00’da Lefkoşa Otobüs Terminali’nden başlayacak ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde son bulacak.

Bu sabah erken saatlerde Gazimağusa’dan yola çıkan aileler, meşaleler eşliğinde ve “Adalete için yürüyoruz”, “Adalete güveniyoruz” sloganlarıyla Lefkoşa’ya doğru ilerliyorlar. Yürüyüşü temsil eden Osman Akın ve Tayıp Özberkman, adaletin sağlanmasına olan inançlarını dile getiriyorlar.

Öte yandan, bu akşamki yürüyüşe katılmak isteyenler için ücretsiz otobüsler kaldırılacak. Akdoğan, Güzelyurt, Girne, Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi’nden kalkacak otobüslerle destekçiler yürüyüşe katılacaklar.

İsias Otel davasıyla ilgili süreç ise Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Son duruşmada mahkeme, tutukluluk durumunda değişiklik yapmayarak dosyayı bilirkişiye havale etmişti. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, adaletin sağlanması için Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı’na mektup iletmek üzere hazırlıklarını tamamladı ve Lefkoşa Büyükelçisi’ne iletti. Ankara’da gerçekleştirilen görüşmelerin ardından dava süreci 26 Nisan’da Adıyaman Adalet Sarayı’nda devam edecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap