Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi'nin 7. Dönem Başkanı ve aynı zamanda UBP Milletvekili olan Ahmet Savaşan, KKTC'yi temsil etmek üzere "Health Tourism Expo-Bakü" açılışında bir konuşma gerçekleştirdi.

Yayın: 27.04.2024 - 14:04

34 kez okundu

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Savaşan’ın açıklamasına göre, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından desteklenen “Bakü Azerbaycan Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı, B2B Semineri ve Konferansı”na (Health Tourism Expo) katıldı.

Bakü’de düzenlenen etkinlik, Türkiye, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Romanya, Rusya, Kuveyt, Gürcistan gibi birçok ülkeden sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren profesyonelleri bir araya getirdi. Savaşan, Genel Sekreter Doğan Yalkı ile birlikte katılarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Savaşan’ın konuşmasında vurguladığı önemli noktalardan biri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uzun yıllar boyunca haksız bir izolasyon altında olmasına rağmen, Türkiye ve Azerbaycan gibi birçok ülke ile turizm, eğitim, sağlık gibi alanlarda işbirliği yapabilmiş olmasıydı.

Ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olmasının ardından, Türkiye ve Azerbaycan’ın katkılarıyla Türk Devletleri ile işbirliklerini ileriye taşıma fırsatını yakaladığına da değindi. Savaşan, bu fırsatı yaratan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e teşekkür etti.

Kuzey Kıbrıs’ın modern tıbbi altyapısı, yüksek standartlı sağlık hizmetleri ve uzman sağlık personeli ile sağlık turizminde önemli bir oyuncu haline geldiğini belirten Savaşan, Bakü’de gerçekleştirilen etkinlik sayesinde diğer katılımcı ülkelerle işbirliği imkanı buldukları için memnuniyetini dile getirdi.

Savaşan ayrıca, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin 2023-24 Nisan döneminde KKTC’nin başkanlık görevini üstlendiğini ve bu süre zarfında sağlık turizminin sadece ekonomik bir fırsat olmadığını, aynı zamanda kültürler arası anlayışı ve barışı teşvik eden sınırları aşan bir köprü olduğunu belirtti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, bu köprünün güçlü bir parçası olmak ve dünya çapında sağlık turizminin gelişimine katkıda bulunmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Son olarak, Savaşan, aynı vizyon ve sorumluluk bilinciyle GHTC’nin yeni dönem başkanlığını üstlenen Moldova’nın çalışmalarına destek vereceklerini ve sağlık turizminin sürdürülebilir gelişimi için yapılacak çalışmalara katkı sağlayacaklarını vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap