Şehir Planlama Dairesi personeli, Netcad eğitimlerini tamamladı

Başbakan Yardımcılığı'na bağlı olan Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı'nın Şehir Planlama Dairesi personeli, Netcad ana modül eğitimlerini başarıyla tamamladı. Eğitimler, Uluslararası Final Üniversitesi laboratuvarında bilgisayar destekli olarak gerçekleştirildi.

Yayın: 25.03.2024 - 10:46

56 kez okundu

Şehir Planlama Dairesi personeli, Netcad eğitimlerini tamamladı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, eğitimlerde Netcad Yazılım A.Ş. firmasından Özel Sektör Projeler Müdürü Fırat Kılıç ve Proje Yönetim Uzmanı Ramazan Doğan tarafından Netcad uygulamasında sıfırdan bir proje çizimi, proje düzenleme, proje detaylandırma ve mevcut verilerin analiz edilmesi gibi konular anlatıldı.

Eğitimin sonunda, plan unsurlarının standartlaştırılması amacıyla şablon tanımlarının üretilerek plan bütünlüğünün sağlanması hedeflendi. Ayrıca, eğitimlerde mevcut veri setleri kullanılarak plan analizlerinin uygulamalı olarak verildiği belirtildi.

Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, Netcad eğitim programının şehir plancıları, mimarlar ve harita teknikerleri için son derece önemli olduğunu vurgulayarak, bu programın personelin teknik yeteneklerini güçlendirerek çalışmalarında daha başarılı olmalarını sağlayacağını ifade etti.

Yiğitcan ayrıca, Netcad uygulamasının şehir planlama süreçlerinde önemli bir araç olduğunu ve bu eğitimlerin şehir planlama faaliyetlerini daha verimli hale getirmek için personelin becerilerini artırdığını vurguladı.

Eğitime katılan personele başarılar dileyen Yiğitcan, eğitimi başarıyla tamamlayan 16 personele katılım belgelerini takdim etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap