Serdarlı, Güzelyurt, Lefke ve İskele’deki yangınlarda çok sayıda ağaç yandı

Serdarlı, Güzelyurt, Lefke ve İskele bölgelerinde yaşanan son yangınlar, çevrede büyük zarara yol açtı.

Yayın: 11.05.2024 - 13:27

181 kez okundu

Serdarlı, Güzelyurt, Lefke ve İskele’deki yangınlarda çok sayıda ağaç yandı

Yangınlardan biri rüzgarın etkisiyle elektrik tellerinin temas etmesinden kaynaklanırken, diğeri ise elektrik yüksek gerilim hattı tellerinin kopmasından meydana geldi.

Polis yetkililerinin açıklamasına göre, dün sabah saatlerinde Serdarlı’da meydana gelen yangın, rüzgarın etkisiyle temas eden elektrik tellerinden çıkan kıvılcımların kuru otları tutuşturmasıyla başladı. İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilen yangında, 2 dönümlük alan içerisindeki kuru otlarla birlikte 3 servi ağacı zarar gördü.

Güzelyurt’ta ise yangında 25 zeytin, 28 nar, 45 narenciye, 1 dut ve 1 incir ağacı ile 51 narenciye fidanı, kamışlar, kuru otlar ve tarım ekipmanları zarar gördü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

Lefke’deki yangın ise Derviş Efendi Sokak’ta elektrik yüksek gerilim hattı tellerinin kopması sonucu çıktı. Yangında 54 narenciye, 3 çınar, 1 ceviz, 1 badem, 1 incir ve 2 yeni dünya ağacı ile 14 narenciye fidanı zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangına hızla müdahale ederek yayılmasını önledi.

İskele’de ise dün gece bir apartman dairesinin balkonunda çıkan yangın, muhtemelen klima dış ünitesine ait elektrik aksamının kısa devre yapmasıyla başladı. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, 2 klima dış ünitesi ve balkon duvarları ile 2 alüminyum pencere camı zarar gördü.

Yangınlarla ilgili soruşturmalar devam ediyor ve yetkililer olayın kökenini araştırıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap