Sibel Tatar, dünya şehirler gününe katıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yerleşim Programı UN-Habitat tarafından dünya genelinde her yıl farklı bir şehirde kutlanan "Dünya Şehirler Günü" programına katıldı.

Yayın: 01.11.2023 - 08:45

184 kez okundu

Sibel Tatar, dünya şehirler gününe katıldı

Bu yılın ev sahibi ise Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde Üsküdar Belediyesi oldu. Program, “Herkes için sürdürülebilir kentsel geleceğin finansmanı” temasıyla gerçekleşti.

Etkinliğe katılan önemli isimler arasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Malezya Kraliçesi Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, Birleşmiş Milletler Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen gibi isimler yer aldı. Ayrıca, farklı ülkelerden bakanlar, sıfır atık danışma kurulu üyeleri ve birçok davetli de etkinliği renklendirdi.

Bu anlamlı etkinlik, kentlerin sürdürülebilir geleceğini finanse etme ve geliştirmeye yönelik önemli bir platform sunarak, kentsel kalkınma ve sürdürülebilirlik konularında fikir alışverişi ve işbirliği fırsatları yarattı. Katılımcılar, dünya genelinde şehirlerin karşılaştığı ortak zorlukları ele alarak, kentsel alanların daha yaşanabilir ve sürdürülebilir hale getirilmesine yönelik stratejiler geliştirdi. Program, uluslararası düzeyde kentsel kalkınma ve şehir planlaması konularına dikkat çeken önemli bir platform olarak öne çıktı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yerleşim Programı UN-Habitat tarafından düzenlenen “Dünya Şehirler Günü” programı, önemli isimlerin katılımıyla Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Program sırasında birçok konuşmacı, etkinlikte kentsel kalkınma ve sürdürülebilirlik konularında görüşlerini paylaştı.

UN-Habitat programına video mesajıyla katılan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Gutteres, etkinliğin önemine vurgu yaparak, küresel düzeyde şehirlerin sürdürülebilir kalkınmada oynadığı rolü önemsediğini ifade etti. Programın ev sahibi olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Birleşmiş Milletler Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da etkinlikte konuşma yaptılar.

Programın önemli bir bölümünü oluşturan “Sıfır Atık Projesi” ile ilgili bir konuşma yapan Emine Erdoğan, 59 farklı ülkeden binlerce insanın imzaladığı bu küresel taahhüdün önemine dikkat çekti. Emine Erdoğan, ayrıca 30 Mart’ın “Uluslararası Sıfır Atık Günü” olarak ilan edildiğini ve 2024 yılının ise “Sıfır Atık Yılı” olarak ilan edilmesi için hazırlıkların devam ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından, “Sıfır Atık Küresel Taahhüdü”nü imzalayan Sibel Tatar, Emine Erdoğan, BM-Habitat yetkilileri, misafir devlet başkanlarının eşleri ve Sıfır Atık Danışma Kurulu üyeleri bir araya gelerek aile fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap