Şiddetli rüzgar yangınlara sebep oldu

Son günlerde Gazimağusa, Beyarmudu ve Yedidalga'da şiddetli rüzgarın etkisiyle çıkan yangınlar, bölgede endişe yaratmış durumda. Lefkoşa'da ise bir aracın motor bölümünde başlayan yangın, sürücünün hayatını tehlikeye soktu.

Yayın: 05.05.2024 - 11:39

107 kez okundu

Şiddetli rüzgar yangınlara sebep oldu

Polis Basın Bülteni’ne göre, Lefkoşa’da Özker Özgür Caddesi’nde seyir halinde olan bir araç, muhtemelen benzin hortumundan sızan benzinin motor bölümündeki sıcak aksamlara temas etmesi sonucu alev aldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü ancak aracın motor bölümündeki bazı parçalar ile üst makine kapağı zarar gördü. Soruşturma ise devam ediyor.

Beyarmudu’nda şiddetli rüzgarın etkisiyle palmiye ağacının dallarının elektrik tellerine temas etmesi sonucu çıkan kıvılcımlar, kuru otları tutuşturarak yangına neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı ancak Hüseyin Nevzat Aksal’a ait arazide bulunan anızlar ile bir badem ağacı zarar gördü.

Serdarlı – Ulukışla köylerinin batı kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında ise birçok tarım alanı zarar gördü. Toplamda 12 dönüm biçilmemiş arpa, 40 dönüm anız ve 20 adet rulo balya tamamen, 7 adet zeytin ağacı ise kısmen zarar gördü.

Gazimağusa’da Elek Sokak üzerinde meydana gelen yangın ise elektrik tellerinin temas etmesi sonucu hurma ağaçlarını tutuşturdu. Yangın sonucunda hurma ağaçları zarar gördü ve yangına müdahale eden araçlar da hasar aldı.

Yedidalga’da da benzer bir durum yaşandı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle elektrik tellerinin çarpışması sonucu çıkan yangın, yaklaşık 2 dönümlük arazideki kuru otları ve bir hurma ağacını etkiledi. Yangın söndürüldü ancak soruşturma devam ediyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap