“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu”, Girne Boğaz Piknik Alanı’nda başladı

Girne Boğaz Piknik Alanı'nda gerçekleşen Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Gençlik Federasyonu'nun iş birliğiyle düzenlendi. Maraton, çevre bilincini artırmak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliklerin ilki oldu.

Yayın: 05.05.2024 - 10:22

105 kez okundu

“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu”, Girne Boğaz Piknik Alanı’nda başladı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da katıldığı etkinlikte, çevre koruma konusundaki önem vurgulandı. Ataoğlu, gençlerin duyarlılığına vurgu yaparak, her bireyin çevre koruma sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini belirtti.

“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu”nun gençlerle birlikte gerçekleştirilmesinin önemine değinen Ataoğlu, çevre duyarlılığının toplumun her kesimine yayılmasının önemine vurgu yaptı.

Etkinlik kapsamında, çöplerin toplanmasının yanı sıra piknik yapmakta olan vatandaşlara da çevre konusunda bilgilendirme yapıldı. Vatandaşlara çöplerini toplamaları için çöp poşeti dağıtılarak, çevre temizliğine verdikleri önem vurgulandı.

Etkinliğin ilk gününde, yaklaşık 200 kilogram plastik ve naylon ile 100 kilogram cam atık toplandı. Maratonun devam edeceği Mayıs ayı boyunca, farklı bölgelerde benzer etkinlikler düzenlenecek ve en fazla çöpü toplayan grup ödüllendirilecek. Bu etkinliklerin toplumda çevre bilincinin artmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap