Şimşek, ABD’de Türkiye ekonomisini değerlendirdi

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceğine ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine olan inancını ifade etti.

Yayın: 18.04.2024 - 12:52

29 kez okundu

Şimşek, ABD’de Türkiye ekonomisini değerlendirdi

Şimşek, Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu’na katıldı.

OVP’nin Türkiye’nin politika önceliklerini yansıttığını belirten Şimşek, programın “güçlü ve güvenilir” bir çerçeveye sahip olduğunu vurguladı.

“Program, fiyat istikrarını ve kamu maliyesi disiplinini sağlamayı, aynı zamanda cari açığın azaltılması gibi diğer makroekonomik zorlukları ele almayı amaçlıyor. Nihai hedefimiz, sürdürülebilir yüksek büyüme oranıyla herkes için refah sağlamak.” şeklinde konuşan Şimşek, kısa vadede en önemli zorluklarının yüksek enflasyon olduğunu ve Maliye politikasıyla Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadelesini desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Şimşek, programın temel amaçlarının fiyat istikrarı, rekabetçilik ve verimlilik artışı ile yapısal reformlar olduğunu açıkladı. Geçen yıl Türkiye’deki depremlerin bütçede büyük bir açığa neden olduğunu hatırlatan Şimşek, açığın azaltılması için önemli adımlar attıklarını söyledi.

“Türk varlıklarına büyük bir ilgi var ve enflasyonun düşeceğine olan inancı pekiştirmemiz gerekiyor.” diyen Şimşek, piyasanın enflasyon beklentilerinin gelecek 12 ayda yaklaşık yüzde 36 civarında olduğunu belirtti.

Siyasi istikrarın program sonuçlarını almak için önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, Türkiye’nin dayanıklı ekonomisine ve güçlü girişimcilik kültürüne dikkat çekti. Yeşil dönüşümün Türkiye’nin önceliklerinden biri olduğunu vurgulayan Şimşek, Türk ekonomisini karbondan arındırmaya kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap