Şimşek: “Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız”

Türkiye Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, kamu maliyesini güçlendirmek için çeşitli adımlar atmaya hazırlandıklarını belirtti. Şimşek, önümüzdeki dönemde tasarruf ve verimliliği artırmayı hedefleyen bir paketi duyuracaklarını ifade etti.

Yayın: 10.05.2024 - 13:18

153 kez okundu

Şimşek: “Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız”

İstanbul Finans Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye’nin ATM Merkezi (TAM)” projesinin tanıtım toplantısında konuşan Şimşek, bu projenin önemine vurgu yaptı.

Kamu maliyesine ilişkin pek çok alanda adım atacaklarını dile getiren Şimşek, “Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızla birlikte tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Bu ilk adım olacak ve devamı gelecek. Gelecek dönemde de bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Dezenflasyon programını güçlendirmek için çaba göstereceğiz ve süreci destekleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Şimşek, Merkez Bankası’nın enflasyonla ilgili açıklamalarını hatırlatarak, piyasanın önümüzdeki 12 ayda enflasyonun düşeceği beklentisinin olduğunu söyledi. Ancak, kendilerinin bu beklentiden biraz daha iyimser olduklarını belirtti ve enflasyonun düşmesiyle hedeflerine yaklaşacaklarını ifade etti.

“Fiyat istikrarı, düşük tek haneli enflasyon demektir. Bu, vatandaşlarımıza kalıcı bir çözüm sunmak demektir.” diyen Şimşek, enflasyonun kontrol altına alınmasının vatandaşların refahını artırmanın anahtarı olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda en büyük önceliklerinin enflasyonu düşürmek olduğunu söyledi ve maliye politikalarını bu hedef doğrultusunda şekillendireceklerini belirtti.

Şimşek, vergi artışıyla ilgili spekülasyonlara da değinerek, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve KDV’nin üst sınırıyla oynamayacaklarını vurguladı. Türkiye’nin finansmana erişiminde sorun olmadığını, hatta finansmanın bol olduğunu ifade etti. Ancak, maliye politikalarının uluslararası normlara uygun olduğunu ve bütçe açığını azaltma hedeflerinin olduğunu belirtti.

Şimşek, uygulanan ekonomi programının işe yaradığını ve enflasyonun yaz aylarından itibaren düşeceğini öngördüklerini ifade etti. Ayrıca, maliye politikasının bu süreci güçlü bir şekilde destekleyeceğini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap