Şimşek’ten enflasyon açıklaması: “Keskin bir şekilde düşmeye başlayacak”

Türkiye'nin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık enflasyonun mayıs ayında zirve yapacağını ve ardından keskin bir düşüş trendine gireceğini öngörerek, "Bu, enflasyonla mücadeledeki geçiş dönemini sona erdirecek ve dezenflasyon sürecine geçiş yapacağız" şeklinde konuştu.

Yayın: 03.05.2024 - 09:11

42 kez okundu

Şimşek’ten enflasyon açıklaması: “Keskin bir şekilde düşmeye başlayacak”

Şimşek, nisan ayı enflasyon verilerini sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla değerlendirdi. Nisandaki yüzde 3,18’lik enflasyonun beklentileri karşıladığına dikkat çeken Şimşek, şunları belirtti:

“Ekonomideki dengeleme ve cari açıktaki azalma, yeniden sağlanan bütçe disiplini, uluslararası sermaye girişlerindeki artış ve yerel yatırımcıların Türk lirasını tercih etmesi gibi faktörler, enflasyonla mücadeleye destek oluyor. Yıllık enflasyon, mayıs ayında zirve yapacak ve sonrasında öngörülerimize uygun şekilde keskin bir düşüş gösterecek. Bu durum, enflasyonla mücadeledeki geçiş dönemini sonlandıracak ve dezenflasyon sürecine geçmemizi sağlayacak. Dezenflasyonla birlikte, beklentilerde iyileşme daha da belirginleşecek ve bu da enflasyondaki düşüşü destekleyecek.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap