Steam, Türk Lirası ile artık ödeme almayacak!

132 izlenme - 25 Ekim 2023

0

20 Kasım’dan sonra, Steam platformunda bulunan kullanıcıların Türk Lirası cinsinden olan cüzdan bakiyeleri Amerikan dolarına dönüştürülece. Ayrıca, oyun fiyatları ve oyun içi satın almalar artık Amerikan doları üzerinden hesaplanacak.

Bir diğer önemli değişiklik, aboneliklerle ilgilidir. Steam aboneliği yeniden başlatıldığında, abonelik ücreti Amerikan doları olarak hesaplanacak.

Bu değişikliğin sebeni nedir?

Steam, yalnızca Türkiye’den değil, aynı zamanda Arjantin’den de çekiliyor. Platform, bu iki ülkeden çekilme kararının temel gerekçesini “döviz kurlarındaki dalgalanma” olarak açıkladı.

Döviz kurlarındaki bu oynaklık, oyun geliştiricilerin oyunlarının doğru fiyatlandırılmasını zorlaştırdığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer almaktadır:

“Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde, bu geri bildirimle sıkça karşılaştık. Ek olarak, bu ülkelerde ve bölgelerde sürekli dalgalanan döviz kurları, ücretler, vergiler ve lojistik zorluklar nedeniyle Steam ödeme yöntemlerini güncel ve işler durumda tutmamızı zorlaştırdık.

Arjantin ve Türkiye’deki Steam müşterileri için fiyatları Amerikan doları cinsinden belirlemek, oyunculara ve iş ortaklarına daha standart ve tutarlı bir hizmet sunmamıza yardımcı olacak, aynı zamanda bu ülkelerde yaşayan Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme seçenekleri sunmamızı sürdürebilmemiz anlamına gelmektedir.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap