Stoltenberg: “İsveç’in NATO üyeliğinin Türkiye tarafından kısa sürede onaylanmasını bekliyoruz”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin kısa sürede İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasını beklediklerini açıkladı.

Yayın: 28.11.2023 - 10:51

103 kez okundu

Stoltenberg: “İsveç’in NATO üyeliğinin Türkiye tarafından kısa sürede onaylanmasını bekliyoruz”

Stoltenberg, aynı zamanda Türkiye ile terör örgütleri, özellikle PKK’ya karşı ortak çalışmaların önemine vurgu yaparak, “NATO şu anda bunu yapmaktadır.” ifadesini kullandı.

Brüksel’deki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi gazetecilere brifing veren Stoltenberg, İsveç Demokratlar Partisi lideri Jimmie Akesson’un yeni cami inşaatlarına izin verilmemesi talebiyle ilgili bir soruya, “İç siyasi tartışmalara girmeyeceğim ama ben din ve ifade özgürlüklerine inanıyorum.” şeklinde cevap verdi.

Din ve ifade özgürlüğünün NATO’nun temel değerleri olduğunu vurgulayan Stoltenberg, İsveç’in NATO üyeliği için önemli olanın, İsveç hükümetinin verdiği taahhütleri yerine getirmesi olduğunu belirtti. Stoltenberg, Türkiye’nin meşru güvenlik endişelerini hatırlatarak, “Hiçbir NATO müttefiki Türkiye kadar terör saldırısına maruz kalmadı. Türkiye ile terör gruplarına karşı birlikte çalışmalıyız.” dedi.

Türkiye’nin NATO üyeliği sürecine de değinen Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerekli belgeleri TBMM’ye sevk etmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ve umut ettiği gibi sürecin mümkün olan en kısa zamanda tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap