Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 11.01.2025 - 17:12
Güncelleme: 11.01.2025 - 18:01
1671 kez okundu
Yerel medya organlarında yer alan haberlere göre, Sudan ordusu ülkenin orta bölgesindeki stratejik öneme sahip Vad Medeni’ye başarılı bir şekilde girmeyi başardı. Bu gelişme, sosyal medya platformlarında farklı şehirlerde vatandaşların sevincini dile getiren paylaşımlara yol açtı.
Hızlı Destek Kuvvetleri, Aralık 2023’te Sudan’ın tahıl ambarı olarak bilinen ve ülkenin birçok bölgesine ulaşımı sağlayan önemli merkez Vad Medeni’yi ele geçirmişti. HDK, başkent ve batı bölgelerinde orduyla süren çatışmaların ardından, 18 Aralık 2023’te Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yardım merkezi olarak kullanılan bu stratejik noktaya girmişti.
Sudan’daki Savaşın Durumu
Sudan’daki iç savaş, 15 Nisan 2023 tarihinde ordu ile daha önce ona bağlı olan Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki askeri reform ve entegrasyon anlaşmazlıklarının ardından patlak verdi. Bu çatışmaların sona erdirilmesi için yapılan tüm çözüm çabaları ise başarısız oldu.
Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Sudan’daki savaşın etkisiyle 20 binden fazla insan hayatını kaybetti. 3 milyondan fazla kişi ülkeyi terk ederken, 9 milyona yakın Sudanlı yerinden edildi. 25 milyondan fazla insan ise insani yardım bekliyor. Sudan, dünyanın en büyük yerinden edilme ve açlık krizini yaşayan ülkelerinden biri haline geldi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.