Suudi Arabistan hac döneminde “hac vizesi” olmayanlara 10 bin riyal ceza uygulayacak

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Suudi Arabistan'ın hac vizesi dışındaki vizelerle "kural dışı" hac ibadeti girişimlerine karşı sert önlemler alacaklarını duyurdu. Artık bu yola başvuranlara 10 bin riyal para cezası kesilecek.

Yayın: 16.05.2024 - 10:04

397 kez okundu

Suudi Arabistan hac döneminde “hac vizesi” olmayanlara 10 bin riyal ceza uygulayacak

Bircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan makamlarının Müslüman ülkeler için kotasının binde biri oranında olduğunu belirtti ve bu rakamın Türkiye için yaklaşık 85 bin kişi olduğunu ifade etti.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı’nın, seyahat ve ticari vizelerle hac ibadetinin geçerli olmayacağına dair yayınladığı genelgeyi hatırlatan Bircan, “Ancak, bazı kişiler hala vatandaşlarımızı kandırarak, onları hacca götürebileceklerini iddia ediyorlar. Bu noktada, Mekke’ye seyahat etmek veya iş yapmak için diğer vize türlerinin kullanılabileceğini belirtmek önemlidir, ancak hac ibadeti için bu vizelerin uygun olmadığını unutmamalıyız” dedi.

Bircan, “Yasa dışı yollarla hac yapmaya çalışanlarla ilgili her türlü önlemi alacağız” diyerek Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac organizasyonundaki en önemli görevlerinden birinin hacıların güvenliğini sağlamak olduğunu vurguladı.

Suudi Arabistan’ın bu yıl hac zamanında hac vizesi dışındaki vizelerle kutsal topraklara giriş yapanların ülkeden sınır dışı edileceklerini ve cezalandırılacaklarını belirttiğini aktaran Bircan, Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı’nın da bu kurala uymayanlara 10 bin riyal para cezası uygulanacağını bildirdi.

Bu çerçevede Türkiye’nin Suudi makamlarıyla işbirliği içinde hareket edeceğini ve yasa dışı yollarla hac yapmaya çalışanlarla ilgili gerekli tüm önlemleri alacaklarını sözlerine ekledi. Bununla birlikte, istenmeyen durumların yaşanmaması ve devletin itibarının zedelenmemesi için yanlış yollara başvurulmaması gerektiğini de vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap