Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruplara müdahale edildi

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'e doğru ilerlemek isteyen gruplara polis müdahale etti ve bazı kişileri gözaltına aldı.

Yayın: 01.05.2024 - 13:12

84 kez okundu

Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruplara müdahale edildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Taksim Meydanı çevresi ve İstiklal Caddesi’ne açılan sokaklar ile şehrin çeşitli noktalarında yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Taksim’e yürüyüş ve gösteri yapma taleplerine izin verilmemesine rağmen, polis grupların ilerlemesine engel oldu.

İnatla yürümeye devam edenlere müdahale

İstiklal Caddesi’ne ulaşarak Taksim Meydanı’na gitmeye çalışan bazı gruplara izin verilmedi ve polis, ısrarla ilerlemeye çalışan farklı gruplardan 20 kişiyi gözaltına aldı.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyelerinden oluşan bir grup, Barbaros Bulvarı’na doğru ilerlerken çeşitli pankartlar ve flamalar taşıyarak sloganlar attı. Ancak çevik kuvvet ekipleri, grubun bulvara çıkmasına izin vermedi ve yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan HKP üyeleri, emniyete götürüldü.

  • Taksim’e doğru yürümek isteyenlerin önü kesildi

Şişli Darülaceze Caddesi’nde toplanan bir grup, trafiği keserek Taksim’e doğru yürümek istedi. Slogan atan gruba polis müdahale etti ve 11 kişiyi gözaltına aldı.

Ayrıca, Kurtuluş’tan Taksim’e yürümek isteyen Umut-Sen üyelerine de polis müdahale etti. 13 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Dolapdere’den Taksim’e doğru ilerlemek isteyen bir başka grup da engellendi. Polis, dağılmayan gruptaki 5 kişiyi uyarıya rağmen gözaltına aldı.

Ayrıca, farklı sendika üyelerinden oluşan altı grup da Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi önünde toplanmaya çalıştı. Polis, bu gruplara müdahale ederek gözaltına aldığı kişileri emniyete götürdü.

Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi’nde slogan atan ve kol kola giren 4 kişi de polis tarafından gözaltına alındı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap