Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, SÜTEK ve Genel Tarım Sigortası Fonu bütçeleri oy çokluğuyla kabul edildi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın 3 milyar 28 milyon 983 bin 900 TL'lik bütçesi, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi'nde oy çokluğuyla onaylandı.

Yayın: 18.11.2023 - 08:45

120 kez okundu

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, SÜTEK ve Genel Tarım Sigortası Fonu bütçeleri oy çokluğuyla kabul edildi

Komite toplantısında, Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) ve Genel Tarım Sigortası Fonu’nun bütçeleri ele alındı. Bakan Hüseyin Çavuş, muhalefetin eleştirilerine teşekkür ederek, özellikle Cypruex’in Ziraat Bankası’na borcunun olmadığını ve yeni pazarlar arayışının Azerbaycan’ın bir fırsat olabileceğini belirtti. Ayrıca, tarım desteklerinin artırılması ve et satış noktalarının çeşitlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bakan Çavuş’un konuşmasının ardından bütçe, oy çokluğuyla kabul edildi ve SÜTEK ile Genel Tarım Sigortası Fonu bütçeleri görüşülmeye başlandı.

Genel Tarım Sigortası Fonu’nun korunması ve geliştirilmesi gerektiğini belirten Komite Başkan Vekili Erkut Şahali, Maliye Bakanlığı’ndan fon kaynaklarını düzenli olarak aktarmasını istedi.

Bakan Çavuş, Fonun 2023 yılındaki ödemelerine dair bilgi verdi ve kuraklık ödemelerinin 31 Aralık’a kadar yapılacağını açıkladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap