“Tartüf 24” Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda 7 Şubat Çarşamba günü başlıyor

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, Moliere'in 17. yüzyılda yazdığı ve Nazım Hikmet'in 20. yüzyılda uyarlayarak yeniden kurguladığı "Tartüf 59" oyununu, Yaşar Ersoy'un çağdaş yönetimi ve yorumuyla "Tartüf 24" adıyla sahneye koyuyor.

Yayın: 01.02.2024 - 15:41

111 kez okundu

“Tartüf 24” Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda 7 Şubat Çarşamba günü başlıyor

7 Şubat Çarşamba akşamı seyirciyle buluşacak olan “Tartüf 24” oyunu, Yaşar Ersoy’un yönetmenliğinde geniş bir kadro ile sahneleniyor.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Nazım Hikmet, oyunu tarihsel ve ideolojik bağlamda çözümleyerek, Moliere’in klasik eserini yeniden düzenleyerek, anlamları çoğaltarak ve çağdaş toplumla ilişkilendirerek, politik bir güldürü anlayışıyla ikiyüzlü sahtekâr yobazlara eleştirel bir bakış sunar.

Oyun, Moliere ve Nazım Hikmet’in izinde hareket ederek halk tiyatrosu geleneğine dayalı, enerji dolu, yüksek tempolu ve sürekli akışıyla yüzyıllardır yaşanan trajediyi gülünçleştirerek, izleyiciyi kara tehlikeyle yüzleştiriyor.

Açıklamada, “Tartüf 24” oyununun izleyiciye dünü ve bugünü komedinin eleştirel diliyle sunarak hem güldürecek hem de gelmekte olan kara tehlike karşısında düşündürecek bir deneyim sunacağı belirtilirken, oyunun din maskesi altında sahtekâr yobazları ve onlara körü körüne inananları güldürü diliyle anlattığı vurgulandı.

Oyuncu kadrosunda Kıymet Karabiber, Özgür Oktay, Döndü Özata, Hatice Tezcan, Osman Ateş, Fuat Zorali, Kurtuluş Altaylı, Açelya Bükülmez, Asu Demircioğlu, Melek Erdil, Aytunç Şabanlı, Cem Aykut, Ekin Karaböcek, Umut Ersoy’un yer aldığı “Tartüf 24”, her cuma ve çarşamba akşamı saat 20.00’de Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Oyunun biletleri www.biletinial.com adresinden ve Belediye Tiyatrosu gişesinden mesai saatlerinde temin edilebilecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap