Tatar Armel Özel Eğitim Merkezi ve Elita Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa Bölgesi'nde faaliyet gösteren Armel Özel Eğitim Merkezi ve Elita Özel Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaretlerinde, Engelliler Spor Federasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Engelliler Komitesi Başkanı Ahmet Akdeniz eşlik etti.

Yayın: 15.12.2023 - 08:24

530 kez okundu

Tatar Armel Özel Eğitim Merkezi ve Elita Özel Eğitim Merkezi’ni  ziyaret etti

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Tatar, ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, özel gereksinimli bireylerin her zaman yanında olduklarını vurgulayarak, Cumhurbaşkanlığı’nda oluşturulan engelliler komitesinde özel gereksinimli bireylerin karşılaştığı sorunlar ve çözümleri üzerine çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, devletin yanı sıra özel eğitim merkezlerinde görev yapan öğretmenlerin, psikologların ve fizyoterapistlerin önemine dikkat çekti. Ayrıca, merkezlerde üst düzey altyapı ve donanım ile hizmet verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eğitim çalışmalarının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, özel eğitim merkezi idarecilerini ve eğitmenlerini tebrik etti. Özel eğitim merkezi yetkilileri de, Özel Eğitim Yasası’nın meclisten geçmesi için girişimlerde bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar’a teşekkür etti. Yetkililer, yasanın yürürlüğe girmesiyle büyük bir eksikliğin giderildiğini belirtip, yasanın çalışmalara güç kattığını ve çocuk hakları açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Ziyaretler sırasında, Armel Özel Eğitim Merkezi’nden Özel Eğitim Uzmanı Melodi Canova ve Elita Özel Eğitim Merkezi’nden Kurum Sorumlusu Elif Karaağaç Çoruhlu’ya, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar öncülüğünde hazırlanan “Özel Gereksinimli Mutlu Çocuklar Ebeveyn El Kitabı” takdim edildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap