Tatar TİKA Başkanı Kayalar ve TİKA Lefkoşa Ofis Koordinatörü Özcan’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar ile TİKA Lefkoşa Ofis Koordinatörü Havva Pınar Özcan'ı ağırladı.

Yayın: 01.02.2024 - 14:36

171 kez okundu

Tatar TİKA Başkanı  Kayalar ve TİKA Lefkoşa Ofis Koordinatörü  Özcan’ı kabul etti

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, TİKA’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) için kıymetli ve önemli bir kuruluş olduğunu ifade ederek, KKTC’nin tarihini ve kültürünü paylaşmayı amaçlayan, üretkenliği artırmayı hedefleyen çalışmaları için teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta Türk varlığının sürekli olması, KKTC’nin Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk devleti olarak varlığını sürdürmesi ve gelecek nesillerin güvenle ilerleyebilmesi için TİKA’nın projelerinin önemine vurgu yaptı.

Daha etkili bir ekonomik yapı ve üretkenliğin artırılmasının gerekliliğine dikkat çeken Tatar, Kıbrıs Türk halkının önünü, ambargo ve izolasyonlarla kapatmaya çalışan Rum tarafının izlediği iki devletli siyaseti eleştirdi. Tatar, KKTC’nin ekonomisinin güçlendirilmesi ve yapılanmasının önemine de vurgu yaptı.

TİKA Başkanı Serkan Kayalar ise, 61 ülkede yürütülen TİKA projeleri hakkında bilgi verdi ve KKTC’deki ofisinin özel bir değere sahip olduğunu belirtti. Kıbrıs Türkü’nün yaşamını kolaylaştırmayı amaçlayan projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Kayalar, kendilerine sağlanan destek için teşekkür etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap