Tatar: “Yapılanlar demokrasi geleneğine yakışmayan ve geleneksel hoşgörü anlayışından uzak davranışlardır”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler hakkında Cumhuriyet Meclisi'nde kapalı bir oturumda bilgilendirme yaptı.

Yayın: 11.06.2024 - 19:48

56 kez okundu

Tatar: “Yapılanlar demokrasi geleneğine yakışmayan ve geleneksel hoşgörü anlayışından uzak davranışlardır”

Ancak bu bilgilendirme sırasında bazı milletvekillerinin sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar ve basında çıkan haberler hakkında endişelerini dile getirdi.

Tatar, demokratik geleneğe aykırı ve hoşgörüden uzak davranışlar sergilendiğini belirtti. Ayrıca müzakere masasından kaçmadığını vurgulayarak, uzun yıllardır devam eden sorunun çözümü için öncelikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemen eşitliğinin ve uluslararası statüsünün garanti altına alınması gerektiğini ifade etti.

Tatar, “Bugün Kıbrıs Türk Halkının egemenliğini ve uluslararası statüsünü teyit etme mücadelesini eleştirenler, geçmiş Cumhurbaşkanlarımızın deneyimlerini göz ardı etmeye çalışıyorlar” dedi.

Açıklamasında şunları da ekledi: “Meclisimizin çoğunluğunun ve halkımızın çoğunluğunun iki devletli çözüm politikasını desteklediğini görmek güç veriyor. 60 yıldır yaşananlardan ve Rum tarafının tutumlarından dolayı, masaya oturmadan önce egemen eşitliğimizin ve KKTC’nin uluslararası alanda eşit statüde olduğunun teyit edilmesi doğru bir yaklaşımdır.”

Ayrıca Tatar, BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi ile yapıcı görüşmeler yürüttüğünü ve temel insan haklarının ihlal edilmesi durumunu vurguladığını belirtti. Ancak şu anda ortak bir zeminin olmadığının açık olduğunu söyledi ve önümüzdeki aylarda yapıcı bir şekilde çalışmaya devam edeceğini dile getirdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap