Tatar, YÖDAK Başkanı Avcı’nın görevden alınması için Yüksek Adliye Kuruluna başvurdu…“Birini korumak gibi bir niyetimiz olamaz…”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Turgay Avcı'nın görevden alınması için Yüksek Adliye Kurulu'na başvurduğunu duyurdu.

Yayın: 08.03.2024 - 21:20

185 kez okundu

Tatar, YÖDAK Başkanı Avcı’nın görevden alınması için Yüksek Adliye Kuruluna başvurdu…“Birini korumak gibi bir niyetimiz olamaz…”

Kamuoyunda uzun süredir “Cumhurbaşkanı neden YÖDAK Başkanı’nı görevden almıyor?” şeklinde soruların gündemde olduğunu belirten Tatar, Yükseköğretim Yasası’na göre Avcı’nın görevden alınabilmesi için Yüksek Adliye Kurulu’nun değerlendirmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

Tatar, “Birini koruma niyetimiz asla olamaz… KKTC bir hukuk devletidir ve bağımsız yargıya güvenimiz tamdır” diye konuştu.

Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Tatar, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi ile ilgili yaşanan son gelişmelerin ardından YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı’ya ilişkin bazı iddiaların gündeme geldiğini hatırlattı.

Tatar, bugün ülkeye dönüşünde müsteşarı ve hukukçusuyla yaptığı değerlendirme sonrasında hazırlanan yazıyı Yüksek Adliye Kurulu’na iletmek üzere imzaladığını belirterek, yargıya olan güvenini yineledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap