Tatar:“Devlet işlerinin yürütüleceği ve halkın sosyalleşebileceği yerleşkeyle KKTC’ye büyük bir eser kazandırılacak”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, inşası devam eden Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi'ni ziyaret ederek, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yayın: 23.04.2024 - 17:03

61 kez okundu

Tatar:“Devlet işlerinin yürütüleceği ve halkın sosyalleşebileceği yerleşkeyle KKTC’ye büyük bir eser kazandırılacak”

Ziyaretinde Cumhurbaşkanı Tatar’a Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi (KEİ) Başkanı Erol Öz, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil, Cumhurbaşkanlığı Daire Müdürü Osman Çağakan, Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler ve Daire Müdürü Turgut Vehbi ile Cumhurbaşkanı Yerel Yönetimler Danışmanı İlker Edip eşlik etti.

Brifing sonrasında Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla Metehan Bölgesi’nde Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi yanında Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi ile birlikte yaklaşık 400 dönümlük bir parkın da inşaatının devam ettiğini ifade etti.

Yasama ve yürütmenin bir arada olacağına vurgu yapan Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne büyük bir eser kazandırılacağını belirttiği büyük bir yerleşke ile yürüyüş ve rekreasyon alanlarının yanı sıra halkın sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği bir ortamın da oluşturulacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti adına yapılan işlerin takibinden ve gerekli talimatların verilmesinden dolayı TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na teşekkür eden Tatar, yüklenici firmaya da gösterdikleri çalışmalar için minnettarlığını iletti.

Yapılan çalışmanın tanınma yolunda büyük bir proje ve sembol olduğunu belirten Tatar, Kıbrıs Türkü’nün iradesi, bağımsızlığı ve kendi kendini yönetme yeteneği açısından dünyaya önemli bir mesaj verildiğine dikkat çekti.

Devlet işlerinin yürütülmesinin yanı sıra halkın sosyalleşebileceği bir alanın da oluşturulmuş olacağını belirten Tatar, yerleşkenin yapımına onay veren makamlara teşekkür etti ve yerleşkenin hayırlara vesile olacağına olan inancını dile getirdi.

Ziyaretin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yıldönümü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan bayramıyla aynı güne denk gelmesinin ayrıca anlamlı olduğunu vurgulayan Tatar, “Ne mutlu bize ki, TBMM’nin kuruluşunun 104. yıl dönümünden sonra KKTC Cumhuriyet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’nin inşaatını ziyaret ediyoruz. Millet iradesinin burada temsilini görüyoruz. Bu yerleşkede önemli kararlar alınacak ve toplantılar yapılacak” dedi.

Yerleşkenin KKTC’nin 41. kuruluş yıldönümü olan 15 Kasım 2024 tarihinde tamamlanmasının ve yerleşimin bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, çalışmaların hızlandığını ve detaylı projenin başarıyla yürütüldüğünü ekledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap