TBMM Sağlık Komisyonu Başkanvekili Ateş, KKTC Meclis heyetiyle görüştü

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Emrah Yeşilırmak başkanlığındaki heyetle gerçekleştirdiği görüşme hakkında konuştu.

Yayın: 23.01.2024 - 13:18

89 kez okundu

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanvekili Ateş, KKTC Meclis heyetiyle görüştü

Kabulde konuşan Ateş, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vedat Bilgin’in sağlık sorunları nedeniyle toplantıya katılamadığını belirtti. Ateş, AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, dünya genelinde etkili ve konuşulan bir ülke haline geldiğini ifade etti. Sağlık hizmetlerinin de bu dönemde önemli gelişmeler yaşandığı bir alan olduğunu vurgulayan Ateş, Türkiye’de kaliteli sağlık hizmetlerinin sunulduğunu ve sağlık turizmi gelirlerinin önemli bir düzeye ulaştığını dile getirdi. Ayrıca, mevzuatın günün şartlarına uygun hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Görüşmede, Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Yeşilırmak, Bilgin’e geçmiş olsun dileklerini iletti. Yeşilırmak, TBMM’nin geniş yasama faaliyeti kapasitesine vurgu yaparak, bölgedeki olayların Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlülüğünün KKTC halkı için büyük önem taşıdığını belirtti. Yasama faaliyetleri konusunda tecrübe paylaşımı yapma isteğini dile getiren Yeşilırmak, Komite’nin gündemine dair yasama çalışmalarını anlattı.

Görüşmenin ardından basına kapalı olarak devam etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap