TC-KKTC Ortak Komite Toplantısının ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi… Esnafa 150 milyon TL kredi

"TC-KKTC Ortak Komite 12. Dönem Toplantısı" sonrasında Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ile TC Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ortak bir basın toplantısı düzenledi ve ticari, ekonomik ilişkilere dair önemli gelişmeleri paylaştı.

Yayın: 19.01.2024 - 16:23

81 kez okundu

TC-KKTC Ortak Komite Toplantısının ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi… Esnafa 150 milyon TL kredi

Bakan Amcaoğlu, Kıbrıs Türkü’nün Türkiye Cumhuriyeti liderliğindeki başarı yolculuğuna inancını vurgulayarak, “Bugün yapılan anlaşmalar, KKTC’nin dünya ile ticaret ve üretim alanlarında kapılarını tekrar açabilmesi için önemli bir adım” dedi.

TC Ticaret Bakanı Bolat ise Kıbrıs esnafına 2024 yılında toplam 150 milyon TL’lik bir TESKOMB kredisi sağlanacağını duyurdu. Bu kredi, firma başına 650 bin TL’lik kaynağı içererek, 5 yıl vade, yüzde 25 maliyet ve 6 ayda bir ödeme planıyla sunulacak.

Bolat, “Ortak Komite Mutabakat Zaptı” ve “Ticaretin ve Ekonomik İşbirliğinin Geliştirilmesine Dair İşbirliği Protokolü” ile “KKTC’ye İthal Edilen Ürünlerin Denetimi Konusunda İşbirliği Protokolü”nün imzalandığını belirterek, Eylem Planları’nda ticaret, gümrük, e-ticaret, ürün güvenliği, insan kaynakları, serbest bölgeler, sağlık, hukuki altyapı gibi çeşitli alanlarda iş birliğini içeren faaliyetlere yer verildiğini açıkladı.

Bakan Amcaoğlu, imzalanan belgelerin ülkenin geleceği ve Türkiye ile ilişkilerin gelişimi için önemli olduğunu belirtirken, Bakan Bolat, KKTC’nin sürdürülebilir kalkınması ve ticari ilişkilerin artırılması hedefi doğrultusunda yapılan toplantının verimli geçtiğini vurguladı. Bolat, Türkiye’nin 2023’te ulaştığı 2,5 milyar dolarlık ticaret hacmini artırma hedeflerine de değinerek, KKTC’nin bu ticaretten aldığı payı genişletmek için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap