TCMB Başkanlığı’na Fatih Karahan atandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevine, Başkan Yardımcısı Fatih Karahan'ın atanmasıyla ilgili karar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı.

Yayın: 03.02.2024 - 08:26

136 kez okundu

TCMB Başkanlığı’na Fatih Karahan atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 35. maddesi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2. maddesi uyarınca görevden alındı. Boşalan TCMB Başkanlığı’na ise 1211 sayılı Kanun’un 25. maddesi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7. maddeleri çerçevesinde Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atanmıştır.

Fatih Karahan, 1982 yılında Eskişehir’de doğdu ve 2006’da Boğaziçi Üniversitesi’nden Matematik ve Endüstri Mühendisliği alanlarında mezun oldu. Pennsylvania Üniversitesi’nde ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Karahan, 2012’de New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak kariyerine başladı. Burada İş gücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve Para Politikası Danışmanı olarak görev yaptı.

Ayrıca, Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev alan Karahan, 2022’de Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Kasım 2022’de Amazon’da baş ekonomistlik görevine atanmasıyla dikkat çeken Karahan, 28 Temmuz 2023’te Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na getirilmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap