TDP, Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği Derneği’ni ziyaret etti

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) lideri Zeki Çeler, Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği Derneği'ni ziyaret etti.

Yayın: 23.03.2024 - 13:44

62 kez okundu

TDP, Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği Derneği’ni ziyaret etti

TDP’nin açıklamasına göre, Çeler, Dernek Başkanı Turgut Akçın ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek narenciye üretiminin sorunsuz bir şekilde ilerleyebilmesi için alınması gereken önlemler ve devlet politikaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Güzelyurt’taki Dernek lokalinde gerçekleşen toplantıda konuşan Akçın, narenciye krizi sonrasında dökülen veya dalında kalan ürünlerin tespiti çalışmalarının devam ettiğini ve bu hafta sonu tamamlanacağını belirtti.

Akçın, hükümetin ürünü alınmayan veya dalında kalan üreticilere tazminat ödeyeceğini açıklamasını hatırlatarak, üreticilerin tazminat değil, emeklerinin karşılığını görmek istediğini ve bunun sadece maddi bir şekilde değil, aynı zamanda planlama, yeraltı su kaynaklarının kontrolü gibi önlemlerle gerçekleşebileceğini ifade etti.

Çeler ise İngiliz sömürge döneminde dahi ürün ekim alanlarının kayıt altında olduğunu ve planlı bir şekilde üretim yapıldığını ancak bu düzenin günümüzde sürdürülemediğini belirtti. Geçmişe takılı kalmadan bugünün gerekliliklerini ele almanın önemine vurgu yaptı.

TDP lideri, üretimle ilgili bir plan ve program oluşturmayı amaçladıklarını ve hangi ürünün nerede ne kadar ekileceğinin önceden belirleneceği bir sistem kurmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bu şekilde üreticilerin sıkıntıya düşmesini engelleyecek, yerli ürünlerin değerini koruyacak bir çerçeve çizilebileceğini ve beklenmedik sorunların çözümü için bir güvence fonu oluşturulabileceğini belirtti.

Çeler, “Bu nedenle, TDP olarak tarım politikamızı en kısa sürede hazırlayacağız.” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap