Teberrüken Uluçay: Gıda enflasyonu ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Teberrüken Uluçay, "Çarşı, Ekonomi ve Siyaset" konulu güncel bir konuşma gerçekleştirdi.

Yayın: 24.10.2023 - 18:23

126 kez okundu

Teberrüken Uluçay: Gıda enflasyonu ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor

Konuşmasında, ülkenin iç ve dış faktörlerinin ekonomi üzerindeki etkisine vurgu yapan Uluçay, gıda enflasyonunun kontrol edilemeyen yükselişi ve girdi maliyetlerinin artışının ülke ekonomisini olumsuz etkilediğini belirtti.

Uluçay, özellikle Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) yeni bir döneme girdiğini ve kaliteli eğitimin sürdürülmesinin büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

DAÜ’nün ülke ekonomisine katkısına dikkat çeken Uluçay, hükümetin bu katkıyı somut bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Gazimağusa limanına yönelik yapılan girişimlere de değinen Uluçay, limanların özelleştirilmesinin zorunlu olmadığını belirterek, bu ekonomik değerin ekonomik bir alan olarak ele alınması gerektiğini savundu.

Tam gün eğitimle ilgili olarak, sendikalar, yöneticiler ve ailelerle birlikte pilot uygulamaların yapılması gerektiğini dile getiren Uluçay, 2024 yılına dönük 5 yıllık kalkınma planlarının, ülkenin kısa ve orta vadeli hedeflerini göz önünde bulundurarak hazırlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, plan ve programların dikkatli bir şekilde yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap