Terra LUNA kurucusu Do Kwon, ABD iadesini kabul etti: Dava mart ayına ertelendi

Geçtiğimiz sene şubat ayında algoritmik sabit coin Terra USD'nin çöküşü üzerine açılan dava, Do Kwon'un ABD'ye iade edilmeyi kabul etmesiyle gündemde.

Yayın: 19.01.2024 - 00:33

165 kez okundu

Terra LUNA kurucusu Do Kwon, ABD iadesini kabul etti: Dava mart ayına ertelendi

Terra LUNA’nın kurucusu Do Kwon’un, 2022’de çökerek kripto dünyasında önemli bir çalkantıya neden olan projesiyle ilgili ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından başlatılan dolandırıcılık davası devam ediyor. Fakat mahkeme, duruşmayı mart ayına erteleme kararı aldı.

Kwon’un Karadağ’da bulunmasından dolayı SEC’nin davayı erteleme girişimlerinde bulunduğu belirtilmişti. Davanın asıl tarihi 29 Ocak’tı ve Kwon’un avukatları da erteleme talebinde bulunmuştu. Mahkeme hakimi Jed Rakoff, Do Kwon’un ABD’ye iade olmak için çaba gösterdiğini ve şartları kabul ettiğini ifade etti. Ancak davanın mart ayına ertelenmesine rağmen, Kwon’un o tarihe kadar Karadağ cezaevinden tahliye olmayabileceği belirtildi.

Geçtiğimiz sene mart ayında Karadağ’dan Dubai’ye gitmeye çalışırken havalimanında tutuklanan Do Kwon, Terra LUNA çöküşüyle bağlantılı olarak sahte pasaport ve belgelerle ülkeye giriş yapmaya çalıştığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. 2022’nin mayıs ayındaki Terra LUNA çöküşü, kripto dünyasında bir dizi projenin iflasına ve büyük fiyat düşüşlerine neden olmuştu. Bitcoin, Terra LUNA çöküşünden haftalar sonra 30 bin dolar seviyesinden, haziran ayında 17 bin dolara kadar gerilemişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap