Töre: “20 Ocak şehitleri bağımsız Azerbaycan’ın yolunu açtı”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Ebedi Birlik Gençlik Kamu Birliği ve BM ortağı Uluslararası İnsan Haklarının Korunması Komitesi ile işbirliği içinde gerçekleştirilen "Tarihimizin kanlı ve şanlı sayfası" adlı etkinlik programına, Dünya Azerbaycanlıları Kültür Merkezi'nde düzenlenen çevrimiçi bağlantı ile katıldı.

Yayın: 20.01.2024 - 17:08

196 kez okundu

Töre: “20 Ocak şehitleri bağımsız Azerbaycan’ın yolunu açtı”

Cumhuriyet Meclisi’nden alınan bilgilere göre, etkinlikte Azerbaycan Cumhuriyeti Halk Yazarı ve Azerbaycan Yazarlar Birliği Birinci Sekreteri Cengiz Abdullayev, “Ebedi Birlik” Gençlik Kamu Birliği Başkanı Şahin Aliyev, BM ortağı Uluslararası İnsan Haklarının Korunması Komitesi’nin Mali Bölüm Başkanı Firdovsi Alakbarov, Uluslararası Enformasyon Ajansı üyeleri, Azerbaycan Yazarlar Birliği üyesi ve “Ebedi Birlik” Gençlik Kamu Birliği’nin onursal üyesi Zakir Ağdamlı, şairler, yazarlar ve basın temsilcileri gibi önemli isimler yer aldı.

Etkinlikte, 20 Ocak şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, video mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Azerbaycan bizim için bir ruh kardeşidir; çünkü biz bir Türk devletiyiz. Azerbaycan’ın acısı, bizim acımızdır. Kızıl Ordu’nun 20 Ocak’ta Azerbaycan’a müdahalesi ve Bakü’ye girişi sonucunda, Azerbaycan’ın aydın, zeki ve vatansever halkı maalesef kaybedildi.

Ancak bu trajedi, Sovyetler Birliği’nin çöküşüne ve Azerbaycan’ın özgürlüğüne kavuşmasına yol açtı. Bu, Azerbaycan halkının birlik ve dayanışması sayesinde gerçekleşti. Bu nedenle, 20 Ocak Faciası sırasında Azerbaycan halkının gösterdiği direniş, ülkelerinin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir adım olmuştur. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Şehitlik, gazilik ve direniş olmadan milli bir devlet kurulamaz. Bugün ‘Can Azerbaycan’ dediğimiz bu güçlü devlet, Türk dünyasının kalbinde önemli bir konumda bulunmaktadır.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap