Töre: “Bugünlere gelene kadar çok bedeller ödedik”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, İstanbul ziyareti sırasında Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İş Birliği Cemiyeti'nin düzenlediği konferans ve iftar yemeğine katıldı.

Yayın: 24.03.2024 - 10:17

142 kez okundu

Töre: “Bugünlere gelene kadar çok bedeller ödedik”

Konferansa, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İş Birliği Cemiyeti Başkanı Rüçhan Aydoğan, eski Türkiye İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel, Cumhuriyet Meclisi Özel Kalem Müdürü İrem Uygun ve birçok askeri ve sivil yetkili ile davetli katıldı.

Meclis tarafından yapılan açıklamaya göre, Töre, konuşmasında Kıbrıs’ta çoğunluğun Rum-Yunan ikilisinin kontrolünde olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk halkının mücadelesi ve Türk ordusunun adaya müdahalesi sayesinde Enosis’in gerçekleşmediğini vurguladı.

Başkan Töre, Kıbrıs Türklerinin, mücadele yıllarında toprak ve bayraklarından ödün vermediklerini ve bugünlere gelene kadar büyük bedeller ödediklerini hatırlattı.

Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarının durdurulmasını isteyenlerin KKTC’nin sonlanmasını da istediklerini belirten Töre, kendileri için en büyük güvenin Anavatan Türkiye ve Türk ordusu olduğunu dile getirdi.

Töre, Türkler ve Rumlar arasında ortak bir devlet kurmanın mümkün olmadığını vurgulayarak, Kıbrıs’ın Girit gibi olmasına yönelik tüm girişimlere karşı olduklarını ifade etti.

Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olmalarının yolunu açtıklarını belirten Töre, Kıbrıs meselesinin “Ne Mutlu Türküm Diyene” ilkesiyle herkesin ortak davası olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap