Töre, Hellim, Pastelli ve Pekmez Festivali’nin açılışına katıldı

Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Zorlu Töre, Kozanköy'de düzenlenen Hellim, Pastelli ve Pekmez Festivali'nin dördüncüsüne katıldı.

Yayın: 04.05.2024 - 16:19

39 kez okundu

Töre, Hellim, Pastelli ve Pekmez Festivali’nin açılışına katıldı

Festivalin açılışında köy meydanında bir konuşma yapan Töre, üretim ve pazarlamanın önemine vurgu yaptı. Yılmadan, usanmadan çalışmaya devam etmenin gerekliliğini vurguladı. Belediyelerin Birleştirilmesi Yasası’nın tartışıldığı dönemi hatırlatan Töre, bazı vekillerin kürsüyü işgal ettiğini ve ara verilmek istendiğini ancak kendisinin bu duruma müsaade etmediğini belirtti.

Yasanın geçmesinin ve bazı belediyelerin birleşmesinin bugün faydalarını gördüklerini dile getiren Töre, belediyelerin daha güçlü hale geldiğine dikkat çekti. Ülkede felaket senaryolarına inanılmaması gerektiğini vurgulayan Töre, Kuzey Kıbrıs’ın turizm tesisleri, üniversite öğrencileri ve sanayi tesisleri ile hala büyümeye devam ettiğini belirtti.

“Bu ülkede felaket yok, var olan şey devlet, güvenlik ve bayraktır. Şerefle yaşıyoruz.” diyen Töre, felaketlerin 1974 öncesi döneme ait olduğunu hatırlattı. Zorlu zamanların yaşandığını ancak asıl önemli olanın devletin ve güvenliğin varlığı olduğunu söyledi. Birlikte yaşamaya devam edeceklerini vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap