Töre: “Şehitleri ve gazileri olmayan bir halk özgür olamaz”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, özgün bir perspektifle, halkın şehitleri ve gazileri olmadan gerçek bir özgürlüğe ulaşamayacağını ifade etti.

Yayın: 02.02.2024 - 10:04

67 kez okundu

Töre:  “Şehitleri ve gazileri olmayan bir halk özgür olamaz”

Başkan Töre, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan ve beraberindeki heyeti Meclis Şeref Salonu’nda ağırladı.

Kabulde konuşan Töre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, şehitler ve gazilerin mücadelesi sonucunda kurulduğunu vurgulayarak devletin korunmasının kendilerine düşen bir görev olduğunu belirtti. Başkan Töre, “Bu devlete leke sürmemiz mümkün değildir. Devleti, genç nesillere tertemiz bir şekilde bırakmak hepimizin sorumluluğudur.” dedi.

Her Kıbrıs Türk evinde en az bir şehidin bulunduğuna dikkat çeken Başkan Töre, vatan topraklarından taviz verilemeyeceğini vurguladı. Ayrıca, Kıbrıs Türk halkının mücahitlerle Mehmetçik’in birlikte mücadele ettiğini, birlikte şehit olduğunu hatırlattı ve Türkiye’nin etkin garantörlüğünün önemini vurguladı.

Başkan Töre, makamlarının önemli olmadığını belirterek elde ettikleri kazanımları gelecek nesillere aktaracaklarını vurguladı. Ayrıca, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan ve heyetine başarılar dileyerek, çalışmalarına verdikleri destekleri sürdüreceklerini ifade etti.

Dernek Başkanı Gürsel Benan, hazırlanan “Şehitler Ölmez Albümü”nü Başkan Töre’ye takdim ederek, 1830 şehide ait bilgileri ve fotoğrafları içeren albüm hakkında bilgi verdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap