Töre: “Türkiye ile Kıbrıs davasında birlikte yürüyoruz”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye ile Kıbrıs meselesinde birlikte hareket ettiklerini ve bu ortak davanın öz ve sözlerini paylaştıklarını vurgulayarak Ada'da milli menfaatler doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti.

Yayın: 23.03.2024 - 15:00

161 kez okundu

Töre: “Türkiye ile  Kıbrıs davasında birlikte yürüyoruz”

İstanbul ziyareti kapsamında TGRT Haber’de Emre Diner’in sunduğu “Dünya’da Bugün” programına katılan Töre, Türkiye ile Kıbrıs arasında ayrım olmadığını ve Türkiye’nin Kıbrıs’ta büyük projelere destek verdiğini açıkladı.

Töre, Türkiye ile ilişkilerin son derece olumlu düzeyde olduğunu vurgulayarak Kıbrıs’ta Türk mücahitlerinin ve Mehmetçiklerin birlikte şehit olduğunu ve bu toprakları vatan yaptıklarını dile getirdi.

BM’nin sürekli olarak Kıbrıs Türk halkına karşı kararlar aldığını belirten Töre, Türkiye olmadan KKTC’nin ayakta duramayacağını ifade etti.

Daha sonra aynı binada bulunan İhlas Haber Ajansı’nı ziyaret eden Töre, İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Hamit Arvas ile bir araya geldi. Töre, “Milli ve manevi değerlerden ödün vermeyen bir İhlas Haber Ajansı, Türk milletine büyük hizmetler sunuyor demektir. Milli ve manevi değerlere sahip çıkmak, milletin ayakta kalmasının tek yoludur. Bu değerler, bizi ayakta tutan bir kalkan gibidir ve kararlı duruşumuzu güçlendirir” şeklinde konuştu. Töre, İhlas Haber Ajansı’nı takip ettiğini ve tebrik ettiğini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap