Töre: “Türkiye ve Kıbrıs Türk halkına düşman olanlar hak ettiklerini bulacak”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Ankara ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye ve Kıbrıs Türk halkına düşman olanların sonunda hak ettiklerini bulacaklarını belirtti.

Yayın: 28.12.2023 - 22:36

96 kez okundu

Töre: “Türkiye ve Kıbrıs Türk halkına düşman olanlar hak ettiklerini bulacak”

Töre, Kumsal baskınına vurgu yaparak, 21-25 Aralık Şehitler Haftası’nda Kumsal baskınının Kıbrıs tarihinin acı bir lekesi olarak kalacağını ifade etti.

Zorlu Töre, Ankara’daki temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ev sahipliği yapan tarihi mekanları ziyaret ederek, Türkiye’nin geçmişine olan saygısını dile getirdi. Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı’nın terör unsurlarına yönelik hava harekatını memnuniyetle karşıladığını belirterek, PKK, FETÖ, DAEŞ gibi terör örgütlerinin akıbetinin aynı olacağını vurguladı.

Başkan Töre, Ankara’daki ziyaretlerinden etkilenerek, istiklal mücadelesinin zor şartlarda dahi devam ettiğini hatırlattı. Töre, “Hakimiyet milletindir” ilkesinin Kıbrıs Türk halkı tarafından benimsendiğini ve bu hakimiyete düşman olanların Anadolu topraklarında barınamayacaklarını ifade etti.

Zorlu Töre, devlet mezarlığında eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in kabri başında dua etti. 1974 Mutlu Barış Harekatı sırasında yaşananları ve Kumsal şehitlerini asla unutmayacaklarını vurgulayan Töre, Türk halkının direnişi olmasaydı bugünlere gelemeyeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, TMT’nin mücadelesinin bugün devlet ile taçlandığını belirterek, Kenan Çoygun ve Ali Rıza Vuruşkan’ı kahramanlar olarak nitelendirdi. Ayrıca, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret ederek dualar okudu.

Başkan Töre, Kıbrıs Türk Halkı’nın direnişi sayesinde bugün bağımsız bir devlete sahip olduklarını ve mücadele edenleri rahmetle andıklarını belirterek, Türkiye ve Kıbrıs Türk halkına düşman olanların hak ettikleri sonu bulacaklarını ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap