Töre, YÖK Başkanı Prof. Özvar’ı ziyaret etti

Ankara'da faaliyetlerine devam eden Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ı ziyaret etti.

Yayın: 25.01.2024 - 23:29

61 kez okundu

Töre, YÖK Başkanı Prof. Özvar’ı ziyaret etti

Cumhuriyet Meclisi’nden alınan bilgilere göre, Töre ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Türk milletinin küresel bir millet olduğunu, Türk devletinin ise dünya devleti olduğunu belirterek, Kıbrıs Türklerinin Türk milletinin bir parçası olduğunu vurguladı.

YÖK’ün elde ettiği başarılarla her zaman gurur duyduklarını belirten Töre, Kurulun önemli bir misyonu yerine getirdiğini ifade etti.

Töre, Türkiye’nin büyüyen ve güçlenen bir ülke olduğunu söyleyerek, güçlü bir ülkenin izlediği politikaları her zaman takip ettiğini vurguladı.

Gazze’deki olayları hatırlatan Töre, uluslararası toplumun sessizliğini eleştirerek, yeni neslin bu tür olayları anlaması ve barış içinde yaşamayı benimsemesi gerektiğini vurguladı.

KKTC’nin üniversite ülkesi olduğuna dikkat çeken Töre, YÖK’ün ülkeye ve üniversitelere sağladığı katkıların önemli olduğunu belirtti.

Töre’nin YÖK ziyaretinde, KKTC’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu ile Meclis Basın Dış İlişkiler ve Protokol Müdürü Narin Yalıner Ataöz ile Özel Kalem Müdürü İrem Uygun da yer aldı.

Başkan Töre’nin bu akşam karayoluyla Konya’ya geçmesi ve temaslarına burada devam etmesi bekleniyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap