Trump, Colorado’da “seçime katılamaz” kararını ABD Yüksek Mahkemesine taşıdı

Kasım ayındaki başkanlık yarışına hazırlanan eski ABD Başkanı Donald Trump, Colorado eyaletindeki seçimlere katılmasını engelleyen kararı temyiz etmek için ABD Yüksek Mahkemesine başvuruda bulundu.

Yayın: 04.01.2024 - 14:58

96 kez okundu

Trump, Colorado’da “seçime katılamaz” kararını ABD Yüksek Mahkemesine taşıdı

Trump, hem başkanlık seçimine hazırlanırken hem de çeşitli hukuki meselelerle uğraşırken, Colorado Yüksek Mahkemesi’nin aralık ayında almış olduğu kararı temyiz etti. Söz konusu karar, 6 Ocak 2021’deki Kongre baskınında Trump’ın rol aldığı iddialarıyla ilgiliydi ve bu nedenle Colorado eyaletindeki ön seçimlere katılmasına izin verilmemişti.

Trump’ın avukatları, hiçbir eyalet mahkemesinin bir başkan adayını oy pusulasına koyma hakkını ellerinden alamayacağını savunarak Colorado Yüksek Mahkemesi’nin Anayasa maddelerini yanlış yorumladığını iddia etti.

ABD Yüksek Mahkemesi’nin bu temyiz başvurusunu yakın bir zamanda değerlendirerek bir karar vermesi bekleniyor.

Hatırlatmak gerekirse, Colorado eyaletinin yanı sıra Maine Eyalet Sekreteri Shenna Bellows da 28 Aralık 2023’te, Trump’ın 6 Ocak 2021’deki Kongre baskınındaki rolü nedeniyle Cumhuriyetçi Parti’nin eyalette düzenlenecek ön seçimlerine katılamayacağına dair bir karar almıştı. Bu kararlar doğrultusunda Trump’ın adı, her iki eyaletteki ön seçimlerde oy pusulalarında yer alamayacak. ABD Yüksek Mahkemesi’nin vereceği karar, bu ön seçimlere ilişkin son belirleyici olacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap