Trump, Iowa’daki ön seçimleri kazandı

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimi yarışının ilk aşaması olarak gerçekleşen Iowa Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerinde eski ABD Başkanı Donald Trump, rahat bir zafer elde ederek ipi göğüsledi.

Yayın: 16.01.2024 - 08:58

54 kez okundu

Trump, Iowa’daki ön seçimleri kazandı

AP haber ajansının resmi olmayan sonuçlarına göre, Trump oyların yüzde 51’ini alarak Florida Valisi Ron DeSantis ve eski ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley’i geride bıraktı.

Iowa’da parti toplantıları şeklinde yapılan ön seçimlerde DeSantis yüzde 21’in biraz üzerinde oy oranıyla ikinci, Haley ise yüzde 19 oy oranıyla üçüncü oldu. Diğer bir Cumhuriyetçi aday adayı Vivek Ramaswamy ise yüzde 7,7 oy alarak Trump’a destek vereceğini açıkladığı bir basın toplantısının ardından yarıştan çekildi.

ABD’deki ön seçim süreci devam edecek ve bir sonraki aşama 23 Ocak’ta New Hampshire eyaletinde gerçekleşecek. Parti kongreleri ise Temmuz ve Ağustos aylarında yapılacak, bu kongrelerde Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti’nin resmi başkanlık adayları belirlenecek. Başkanlık seçimleri ise 5 Kasım’da gerçekleştirilecek ve kazanan aday, 20 Ocak 2025’te görevine başlayacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap