Trump, tecavüz suçlamasıyla ilgili davada 83 milyon dolar tazminat ödeyecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump, New York'ta devam eden "E. Jean Carroll" adlı kadına yönelik tecavüz ve hakaret davasında suçlu bulunarak 83 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

Yayın: 27.01.2024 - 11:52

66 kez okundu

Trump, tecavüz suçlamasıyla ilgili davada 83 milyon dolar tazminat ödeyecek

Uzun süren davada jüri, Trump’ın yazar Carroll’a verdiği itibar zararı nedeniyle toplam 83,3 milyon dolarlık tazminatı onayladı.

Carroll, kararı öğrenir öğrenmez avukatına sarılarak sevinç gösterisinde bulunurken, Trump ise Truth Social adlı sosyal medya platformundaki hesabından, “Tamamen saçmalık. Bu karara hiçbir şekilde katılmıyorum. Bu Amerika değil.” şeklinde tepki gösterdi.

Davanın temelini oluşturan “tecavüz ve hakaret” iddiaları, magazin dergisi yazarı 80 yaşındaki E. Jean Carroll’un, Trump’ın 1996 ilkbaharında New York’taki Bergdorf Goodman mağazasının giyinme odasında kendisine tecavüz ettiğini açıklamasıyla ortaya çıkmış, Trump ise bu iddiaları reddetmişti.

Trump, Caroll’un açtığı davada Mayıs 2023’te suçlu bulunmuş ve jüri tarafından cinsel taciz ve darptan 2 milyon, karalamadan 3 milyon dolar olmak üzere toplam 5 milyon dolar tazminat ödemesine hükmedilmişti.

Carroll, bu zaferin ardından Trump’a yönelik ikinci bir “zarar tazminatı” davası açmış ve 6 Eylül 2023’te yargıç, Trump’ı tekrar sorumlu bulmuştu. 16 Ocak’ta başlayan bu davada ise 9 kişilik jüri, sadece Trump’ın ödeyeceği tazminat miktarını belirlemekle görevlendirildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap