TÜK’te işçi ve iş sağlığıyla ilgili eksiklikler nedeniyle Kamu-İş tam gün grevde

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) Haspolat ambarında tam gün grev başlattı, çalışan eksikliği ve iş sağlığı güvenliği önlemlerinin yetersizliği nedeniyle. Sendika, eylemin tüm şubelerde yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek için gerçekleştirildiğini belirtti.

Yayın: 25.04.2024 - 13:32

31 kez okundu

TÜK’te işçi ve iş sağlığıyla ilgili eksiklikler nedeniyle Kamu-İş tam gün grevde

Grev sebebiyle Haspolat ambarına yem almaya gelen hayvancılara hizmet verilemedi.

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, TÜK Haspolat ambarında yaptığı açıklamada, TÜK’ün sorunlarını çözecek bir yönetim kurulu başkanının aylardır bulunmadığını ifade etti.

Serdaroğlu, Yönetim Kurulu Başkanı’nın TÜK üzerinde farklı planlar içinde olduğunu iddia ederek, “TÜK, hayvancı ve üreticinin malıdır. Siyasilerin malı değildir.” dedi.

Hükümeti üretime önem vermemekle suçlayan Serdaroğlu, “Üretimi ne kadar düşündüğünüz tarım toprağının bırakılmamasından bellidir.” diye ekledi.

Grevin, çalışanların haklarının yanı sıra hayvan üreticisi ve çiftçinin daha iyi hizmet alması için düzenlendiğini belirten Serdaroğlu, hükümetin istihdam yapamayacağı yönündeki yanıtını eleştirdi. Serdaroğlu, “İşe adam alınması gerekiyor, adam işe değil.” şeklinde konuştu.

Serdaroğlu, mücadelenin hayvancılarla birlikte verilmesi gerektiğini vurgulayarak, TÜK ambarlarındaki personel eksikliği nedeniyle hayvancıların kendi arpasını taşıdığını dile getirdi.

Kurum yönetiminin işleri üç kişiyle yürütmeye çalıştığını ancak bunun mümkün olmadığını belirten Serdaroğlu, sorunun sadece Haspolat ambarında değil, diğer şubelerde de yaşandığını belirtti.

TÜK personelinin yeterli koruyucu ekipman olmadan çalıştırıldığını belirten Serdaroğlu, “TÜK’te sorunlar var, personel eksikliğinden iş sağlığı ve güvenliğine kadar.” dedi.

İşçi taleplerine “Kurultay var, kurultaya kadar işe adam alamayız.” yanıtını alan Serdaroğlu, “Neden kurultaya kadar bekliyoruz, memleketin kaderi mi kurultaya kaldı?” diye sordu.

Serdaroğlu, sendikanın da desteğiyle TÜK yönetimi tarafından işçi yükünü azaltmak amacıyla alınan makinelerin işe yaramadığını belirtti.

Altı ay önce alınan makinelerin atıl durumda olduğunu ifade eden Serdaroğlu, bu konuda Sayıştay aracılığıyla hesap soracaklarını belirtti.

Serdaroğlu, personel eksikliği konusunda ilerleme sağlanmazsa yarın TÜK’e bağlı tüm şubelerde grev ilan edeceklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap