Türk Devletleri Rekabet Konseyi kuruldu

Rekabet Kurumu liderliğinde, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreterliği tarafından koordine edilen bir girişim sonucunda, Türk Devletleri Rekabet Konseyi'nin kuruluşuna yönelik adımlar atıldı.

Yayın: 23.01.2024 - 19:43

143 kez okundu

Türk Devletleri Rekabet Konseyi kuruldu

TDT Genel Sekreter Yardımcısı Merey Mukazhan’ın ev sahipliğinde, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Rekabet Kurumu Dış İlişkiler ve Rekabet Savunuculuğu Dairesi Başkanı Zeynep Madan ile Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan, KKTC ve Macaristan rekabet otoritelerinden gelen heyetlerin katılımıyla Çırağan Sarayı’nda düzenlenen toplantıda önemli kararlar alındı.

Toplantıda, katılımcı ülkelerin rekabet otoriteleri, kendi kurumlarını tanıtarak Konsey’e yönelik beklentilerini paylaştı. Usul ve esasları belirleyen, aynı zamanda Konsey’in yol haritasını çizen anlaşmalar yapıldı. İmza töreni ve basın açıklamasının ardından Türk Devletleri Rekabet Konseyi resmi olarak kurulmuş oldu.

Konseyin ilk 3 yıl başkanlığını Türkiye adına Rekabet Kurumu üstlenecek. Türk Devletleri Rekabet Konseyi’nin bir sonraki toplantısı, Azerbaycan rekabet otoritesinin ev sahipliğinde Şuşa’da gerçekleştirilecek.

Türk Devletleri Rekabet Konseyi, üye ülkeler arasındaki ortak tarih, dil ve kültür mirası bağlarını güçlendirmenin yanı sıra, rekabet hukuku konularının anlaşılması ve çözülmesi için ortak çalışmalar, ziyaretler, eğitim faaliyetleri, projeler geliştirme, bilgi ve tecrübe paylaşımı gibi faaliyetlerle bölgede rekabet kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap