Türkiye Adalet Bakanı Tunç Şampiyon Melekler’in mezarlarını ziyaret etti

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şampiyon Melekler'in ölümüne sebep olan Adıyaman'daki İsias Oteli'nin yargılama sürecine dair duyarlılık gösterdiklerini ve süreci sonuna kadar takip edeceklerini vurguladı.

Yayın: 08.12.2023 - 13:11

527 kez okundu

Türkiye Adalet Bakanı Tunç Şampiyon Melekler’in mezarlarını ziyaret etti

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, KKTC’ye günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdi. Ercan Havalimanı’na varışının ardından ilk olarak Gazimağusa Kabristanlığı’na giderek Şampiyon Melekler’in mezarlarını ziyaret etti ve karanfil bıraktı. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya eşliğinde ailelere taziyelerini ileten Bakan Tunç’a Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve İçişleri Bakanı Dursun Oğuz da eşlik etti.

Bakan Tunç, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, 3 Ocak’ta başlayacak yargılama sürecine dair duyarlılık gösterdiklerini belirterek, “Acısı hala yüreğimizdeyken, yargılama sürecinde bir eksiklik, bir aksaklık olmaması yönündeki hassasiyetimizi de sürdürüyoruz.” dedi. Tunç, Şampiyon Melekler’in acısını hala yüreklerinde hissettiklerini ifade ederek, “Ben Adalet Bakanı olarak bu konuda ailelere şunu söyleyebilirim: Hassasiyetiniz, bizim hassasiyetimiz. Sonuna kadar takipçisi olacağız.” diye ekledi.

Türkiye Adalet Bakanı Tunç, 6 Şubat’ta Türkiye’nin 11 ilinde meydana gelen depremin etkisiyle yüzbinlerce binanın çöktüğünü ve 50 binden fazla canın kaybedildiğini hatırlatarak, Şampiyon Melekler’in ölümünün Türkiye’yi derinden sarstığını dile getirdi. Adıyaman’daki İsias Otel’in eski deprem şartlarına göre yapıldığını ve üzerine birtakım imara aykırı ilaveler yapıldığının soruşturma neticesinde ortaya çıktığını belirten Tunç, İsias Otel ile ilgili dosyada 5’i tutuklu 9 sanık bulunduğunu ve 3 Ocak’ta duruşmanın gerçekleşeceğini ifade etti.

Tunç, adaletin tarafsız ve bağımsız bir şekilde devam etmesi için duyarlı olduklarını vurgulayarak, “İnşallah orada kim kusurluysa, kim o binanın yapımında suçluysa bunu ortaya çıkaracak olan elbette ki yargımız. Yargımıza da güveniyoruz. Biz de yakından takip ediyoruz.” dedi. Ailelerin talebi üzerine 3 Ocak’taki duruşmayı geniş bir salon düzenlemek için değerlendireceklerini belirten Tunç, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk milletinin başsağlığı dileklerini iletti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap