Türkiye – Azerbaycan, Türkiye – KKTC ve Azerbaycan – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları KKTC’yi ziyaret edecek

KKTC'ye önemli ziyaretler kapıda! Cumhuriyet Meclisi'nden alınan bilgilere göre, Azerbaycan, Türkiye ve KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları, KKTC'de çeşitli temaslar gerçekleştirmek üzere bir araya geliyor.

Yayın: 11.05.2024 - 14:35

201 kez okundu

Türkiye – Azerbaycan, Türkiye – KKTC ve Azerbaycan – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları KKTC’yi ziyaret edecek

Ziyaret kapsamında, Azerbaycan-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Cavanşir Feyziyev, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, Türkiye-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem, Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov ve beraberlerindeki heyetler, 12-16 Mayıs tarihleri arasında KKTC’de temaslar gerçekleştirecek, çeşitli ziyaretler yapacak ve önemli açılışlara katılacak.

Heyetlerin programı, 13 Mayıs Pazartesi günü Kıbrıs Türk Lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı R. Rauf Denktaş’ın kabirlerini ziyaretle başlayacak. Küçük’ün kabri saat 10.00’da, Denktaş’ın kabri ise saat 10.30’da ziyaret edilecek.

Ardından, heyetler saat 11.00’de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 11.30’da Meclis Başkanı Zorlu Töre, 12.00’de Başbakan Ünal Üstel ve 12.30’da Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu tarafından kabul edilecek.

Türkiye, Azerbaycan ve KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları, aynı gün saat 14.50’de Cumhuriyet Meclisi’nde bir çalışma toplantısı gerçekleştirecek.

Heyetler, Lefkoşa’da Barbarlık Müzesi, Dr. Küçük Müzesi, Büyükhan, Lokmacı Sınır Kapısı ve Alparslan Türkeş Evi’ni ziyaret edecek ve akşam saatlerinde İskele’de Kayıp Otobüs Anıtı açılış törenine katılacak.

14 Mayıs Salı günü, heyetler saat 09.30’da Boğaz Şehitliği’ni ziyaret edecek ve daha sonra Gazimağusa’da temaslarda bulunacak, Maraş ve DAÜ’ye gidecekler.

Heyetler, 15 Mayıs Çarşamba günü saat 10.30’da Hazreti Ömer Tekkesi, Girne Kalesi ve Barış ve Özgürlük Anıtı ile Mavi Köşkü’nü ziyaret edecekler. Aynı gün saat 17.00’de Lapta’da Azerbaycan Kültür Merkezi Açılışı ve Seminer Programı’na katılacak olan dostluk grupları, 16 Mayıs Perşembe günü adadan ayrılacaklar.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap