Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, İngiliz mevkidaşı Cameron ile İstanbul’da görüştü

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile İstanbul'da bir araya geldi.

Yayın: 26.01.2024 - 13:07

48 kez okundu

Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, İngiliz mevkidaşı Cameron ile İstanbul’da görüştü

TC Dışişleri Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Bakan Fidan, İngiliz mevkidaşı Cameron’ı Bakanlığın İstanbul Temsilciliği’nde misafir etti.

Görüşme sırasında Fidan, Orta Doğu’da kalıcı barışın sağlanması için Gazze’de acil bir ateşkesin önemine vurgu yaptı ve bölgede iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerekliliğini Cameron’a iletti.

İstanbul Temsilciliği’ndeki görüşme, özellikle Gazze ve çevresindeki bölgesel konular ile ikili ilişkilerin ele alındığı bir platform sağladı.

Fidan ve Cameron, özel baş başa görüşmelerinin ardından heyetler arası bir çalışma yemeğine geçerek, 90 dakikayı aşan bir süre boyunca birbirleriyle fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmede, Fidan’ın Orta Doğu’daki barış sürecinin yanı sıra, NATO kapsamındaki müttefiklik ilişkilerine de vurgu yaptığı belirtildi. Cameron ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya katılım protokolüne ilişkin kararını memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Güvenliğin önemli olduğu Karadeniz bölgesine dair de konuşulan görüşmede, iki bakan, ticaret, ekonomi ve savunma sanayii gibi alanlarda Türkiye ile İngiltere arasındaki ikili ilişkileri güçlendirme kararlılıklarını teyit etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap