Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 23.04.2024 - 08:37
Güncelleme: 23.04.2024 - 04:05
131 kez okundu
Törende, Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak Muhaybis, Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Casim bin Seyf es-Sulayti ile BAE Enerji ve Altyapı Bakanı Süheyl Muhammed el-Mezrui de hazır bulundular.
Abdulkadir Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi’nin artık Irak’taki FAV Limanı’ndan Londra’ya kadar kara ve demir yoluyla kesintisiz ulaşım sağlayarak Avrupa’nın her ülkesine Türkiye üzerinden bağlanacağını açıkladı. Proje, Irak’taki Büyük Fav Limanı’nın stratejik bir geçiş merkezi olarak önem kazanacağını ve Asya ile Avrupa arasındaki seyahat süresini önemli ölçüde kısaltacağını belirtti.
Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi’nin “yeni İpek Yolu” olarak adlandırıldığını ve Türkiye’nin ekonomik ve jeopolitik konumunu daha da güçlendireceğini vurgulayarak, “Dünya ticaretindeki artışı ve Türkiye’nin stratejik konumunu temel alarak yürüttüğümüz Kalkınma Yolu Projesi ile artık FAV Limanı’ndan Londra’ya kadar kara ve demir yoluyla Avrupa’ya kesintisiz ulaşım sağlayacağız.” dedi.
Uraloğlu, projenin bölgesel ticaret için yeni bir kapı açacağını ve Süveyş Kanalı’na kıyasla seyahat sürelerinde 15 günlük bir kazanç sağlayacağını belirtti. Ayrıca, Kalkınma Yolu Projesi’nin mevcut ulaştırma koridorlarını tamamlayıcı nitelikte olduğunu ve doğu-batı yönündeki koridorları kuzey-güney yönünde birleştirdiğini dile getirdi. Bu proje, küresel ticaret sistemine doğrudan katkı sağlamanın yanı sıra katılımcı ülkelerin kalkınmasına ve gelişmesine de yardımcı olacak.
Uraloğlu, projeye dahil olan ülkeler arasında düzenli teknik toplantıların yapıldığını ve projenin Basra Körfezi’nden Türkiye ve Avrupa’ya uzanan kara ve demir yollarıyla Irak ve Türkiye’yi birbirine bağlayarak küresel anlamda önemli bir ticari koridor oluşturmayı amaçladığını belirtti. Bu proje, hem ülkelerin hem de bölgenin ekonomik ve jeopolitik statüsünü güçlendirecek.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.