Türkiye’de 19 Mayıs için “temsilci genç” başvuru sonuçları açıklandı…KKTC’den de 2 genç temsilci olarak seçildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası'nda (12-21 Mayıs) yer alacak gençleri belirlediği "2024 Yılı Temsilci Genç" başvuru sonuçları açıklandı.

Yayın: 07.05.2024 - 13:13

168 kez okundu

Türkiye’de 19 Mayıs için “temsilci genç” başvuru sonuçları açıklandı…KKTC’den de 2 genç temsilci olarak seçildi

Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, “Türkiye’nin Gücü: Gençliği” temasıyla gerçekleştirilecek olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, 81 il ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan bir erkek ve bir kadın olmak üzere toplam 166 genç, temsilci olarak seçildi.

Temsilci gençler, 18-25 yaş arasında olan, ön lisans, lisans veya lisansüstü programlarda öğrenim gören, gençlik faaliyetlerine aktif şekilde katılan, gönüllü çalışmalarda bulunmuş, spor, kültür ve sosyal etkinliklerde etkin rol alabilecek bireyler arasından seçildi.

12-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan program dahilinde, gençler milli mücadelenin önemli merkezlerinden olan Samsun, Amasya ve Sivas’ı ziyaret ederek milli mücadele ruhunu bizzat yaşama şansı bulacaklar.

Ankara’daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katılacak olan gençler, devlet büyüklerince de kabul edilecekler.

Başvuru sonuçlarına ghgm.gsb.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.

Bakan Bak’ın Açıklaması: “Binlerce Başvuru Arasından 166 Temsilci Genç Seçtik”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası için yapılan hazırlıkların devam ettiğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

“Ülkemizin dört bir yanında 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kutlama etkinliklerimizde temsilci gençlerin rol almasına ayrı bir önem verdik. Binlerce başvuru arasından 166 temsilci genç seçtik. Bu gençlerimiz, kendi illerini ve ülkelerini temsil etmek üzere başvurularını yapmışlardı. Seçim sürecinde, adayların nitelikleri, yetenekleri ve aktif katılımları göz önünde bulundurularak, liyakate dayalı bir değerlendirme yapıldı.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap