Türkiye’de Doğu Anadolu karla beyaza büründü

Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde, 6 ilde yaşanan kar yağışları hayatı olumsuz etkiliyor. Erzurum'da dün akşam başlayan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü.

Yayın: 27.01.2024 - 08:16

108 kez okundu

Türkiye’de Doğu Anadolu karla beyaza büründü

Kent merkezindeki kar kalınlığı 21 santimetreye ulaştı, araçlar ve yayalar ilerlemekte güçlük çekiyor. Yakutiye Medresesi ve parklar beyaz bir örtüyle kaplandı, sokak hayvanları yiyecek arayışında.

Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sorumluluk bölgelerinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Ağrı’da da sabaha kadar devam eden kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar beyaza büründü. Kentteki ağaçlar ve park halindeki araçlar karla kaplandı. Esnaf, iş yerlerinin önündeki karları temizlemek için çaba harcıyor. Belediye, Karayolları 123. Şube Şefliği ve İl Özel İdaresi ekipleri, sorumluluk bölgelerindeki yollarda karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Eleşkirt ilçesinde ise kar ve soğuk hava etkisini gösteriyor.

Tunceli’de gece boyunca etkili olan sağanak yağış, sabah saatlerinde karla yer değiştirdi. Kent meydanları, parklar ve bahçeler beyaz bir örtüyle kaplandı. Vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önündeki biriken karları temizlemeye çalışıyor. Karayolları ve Tunceli Belediyesi ekipleri, ana cadde ve sokaklarda kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Bazı çocuklar ise aileleriyle birlikte karda eğlenceli oyunlar oynuyor.

Kars’ta kar yağışıyla birlikte kent merkezi tamamen beyaza büründü. Uzun süredir etkisini sürdüren kar, hayatı olumsuz etkiliyor. Belediye ekipleri, şehir merkezindeki 25 santimetreye ulaşan kar kalınlığına karşı hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Ağaçlar ve tarihi yapılar, beyaz bir örtüyle güzel bir manzara oluşturuyor. Sarıkamış ilçesinde ise 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sonucunda kar kalınlığı ilçe merkezinde 50, Sarıkamış Kayak Merkezi’nde ise 145 santimetreye ulaştı. Vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önündeki karları temizlemeye çalışıyor.

Ardahan’da gece başlayan kar yağışı sabaha kadar devam etti. Kar, kenti beyaz bir örtüyle kaplarken, ulaşım aksamalara neden oluyor. Vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önündeki karı temizlemek için çaba harcıyor.

Erzincan’da dün akşam başlayan kar yağışı kent genelinde etkili oldu. Cadde ve sokaklar beyaz bir örtüyle kaplandı. Belediye ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışmalarına başladı. Sakaltutan, Kızıldağ ve Ahmediye geçitlerinde de zaman zaman etkili olan kar nedeniyle ekipler, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap